Hrvatska

Tragedija na Kubi : Srušio se zrakoplov s više od 100 putnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zrakoplov kubanske kompanije Cubana de aviacion sa 104 putnika i člana posade srušio se u petak nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Jose Marti u Havani, pri čemu je "velik broj" njih poginuo, objavile su vlasti.

"Dogodila se zrakoplovna nesreća. Vijesti nisu dobre, čini se da ima velik broj žrtava", rekao je za AFP kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel koji je ubrzo stigao na mjesto nesreće.

Državna televizija je poslije objavila da je troje preživjelih primljeno u bolnicu u "kritičnom stanju".

Zrakoplov Boeing 737 koji je iz Havane letio u Holguin, na istoku Kube, je pao u krumpirište blizu zračne luke, oko 200 m od naseljenog područja, javio je novinar AFP-a koji je vidio zrakoplov gotovo potpuno uništen nakon nesreće.

Državna televizija je pokazala snimke spasilaca koji evakuiraju putnike u razderanoj odjeći i krvave na nosilima.

"Troje putnika je preživjelo nesreću. U bolnicu su primljeni u kritičnom stanju", objavio je dnevni list Granma na svom portalu.

Diaz-Canel je rekao da su devetorica članova posade zrakoplova bili "stranci", ali nije jasno vode li se oni među 104 putnika.

Posljednja nesreća na Kubi dogodila se u travnju 2017. kada se transportni zrakoplov oružanih snaga ruske proizvodnje srušio s osmero ljudi u planinskom području na zapadu zemlje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zrakoplov, kuba