Tvrtke

PERUŠKO: Proces u Agrokoru vode vjerovnici i psihoza koja se stvara ne pomaže

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća i izvanredni povjerenik Agrokora d.d. Fabris Peruško dali su u utorak izjave za medije vezane uz tijek procesa postizanja nagodbe.

"Tijekom slijedećeg tjedna tekst nagodbe bit će objaljven svim vjerovnicima", najavio je izvanredni povjerenik Fabris Peruško.

'Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa - veliki problem su osporavanja tražbina. To usporava proces i onemugućava nam da ga na uspješan način privedemo kraju', rekao je Peruško.

"Stvara se mišljenje da je nepostojanje stalnog vjerovničkog vijeća problem što nije točno jer zakon omogućava da nagodbu donesemo uz privremeno vjerovničko vijeće", kazao je Peruško i dodao da svi vjerovnici imaju svoje predstavnike u vijeću.

"Zahvaljujući svima koji su pomogli danas mogu reći da je kriza iza nas. Postignuta je stabilizacija poslovanja, likvidnost, opskrba i sve ono što mora imati uredan poslovni svijet - danas imamo na primjeru društva Agrokor. Na tom su putu najvažniji bili vjerovnici, kreditori, zaposlenici i Izvanredna uprava zajedno sa savjetnicima", kazala je predstavnica dobaljvača Marica Vidaković. "Vjerovnici su tijekom procesa za stolom izborili za svoje interese argumentima. U zadatim okvirime napravljen je dobar posao", dodala je. Zahvalila je svima koji su pomogli. "Molim sve one koji mogu pomoći da se stvore pozitivni uvjeti za završetak procesa da puste vjerovnike da završe proces i zaštite svoje intetrese", zaključila je.

"Želim se zahvaliti i gospođi Martini Dalić i Izvanrednoj upravi i svim savjetnicima koji su pomogli da se dođe do konca ove nagodbe", kazala je Marica Vidaković odgovarajući na ptanje može li odlazak Martine Dalić ugroziti nagodbu. Dodala je kako su za nju politika i gospodarstvo dvije odvojene stvari. "Ono što se događa na političkoj sceni je totalno neprihvatljivo. Za mene je politika trebala prestati sa svojim utjecajem 8. travnja kad je donesen zakon u Saboru. Ovaj proces vode vjerovnici, to je naš novac i novac naših kompanija - i mi ćemo ga sigurno dovesti do kraja. Međutim ne želim umanjiti ničiji doprinos. Potpredsjednica Vlade je dobavljačima u svakom slučaju bila gotovo dnevno na pomoći i pomogla voditi proces pozitivno", zaključila je Vidaković. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARICA VIDOVIĆ, agrokor, Fabris Peruško