Hrvatska

MINISTRICA DALIĆ: Podnosim neopozivu ostavku jer sam postala uteg premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela je u ponedjeljak ostavku zbog afere "Hotmail", objavili su premijer Andrej Plenković i Martina Dalić na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

'Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora Martina Dalić i ja odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnosti koju sam ja prihvatio', rekao je premijer.
 
'Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru... Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave', rekao je Plenković uz pojašnjenje kako se sve to radilo da se izbjegne stečaj Agrokora.

U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku. Sada odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret Vladi. Ja to nikako ne želim biti. Dobila sam politički zadatak spriječiti propast Agrokora i povratak cijele ekonomije u recesiju. Velika je sreća svih današnjih strastvenih kritičara da ih nije dopao ovaj zadatak. I zato i dalje mislim da im treba zapaliti svijeću na Kamenitim vratima.

Dodala je kako očekuje da će biti istraženo tko je točno objavio fragmente komunikacije potpredsjednice Vlade, jer to nije nimalo bezazleno:

- Osobno nisam učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili Bože sačuvaj, nezakonito. Percepcija je takva kakva je, ona je rezultirala da koalicijski partneri HDZ-u iskazuju nezadovoljstvo, Ja to želim zaustaviti i zato dajem ostavku.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, MARTINA DALIĆ