Hrvatska

'OPORBA U NAPADU': Beljak - "Plenkoviću, gotovo je!!! Ostavka i novi izbori!!!

"Ovo je samo potvrda da je trenutni odlazak Martine Dalić neizbježan, a pitanje je samo je li ona jedina", poručio je za Hinu čelnik Mosta Božo Petrov.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Afera "Hotmail" u čijem je središtu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, nastavljena je u ponedjeljak objavom nove prepiske tzv. Grupe Borg, a iako se vrh vlasti danas o tome još nije oglasio oporba je na njihovu adresu uputila žestoke kritike, zazivajući raspisivanje novih izbora.

Kritikame je uputio i čelnik oporbenog HSS-a Krešo Beljak koji je na facebooku napisao: "Plenkoviću, gotovo je!!! Ostavka i novi izbori!!! I dobrog odvjetnika, odnosno cijeli tim dobrih odvjetnika trebaš angažirati - pod hitno!”.

Forum Mladih SDP-a objavio je: ‏"Od izjave da premijer nije pročitao sve mailove došli smo do toga da je neke i dobio. Tako vam je to u HDZ-u".

"Ovo je samo potvrda da je trenutni odlazak Martine Dalić neizbježan, a pitanje je samo je li ona jedina", poručio je za Hinu čelnik Mosta Božo Petrov.

U tom smislu, kaže, izjave kako "u sljedećim tjednima treba vidjeti" te da će predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora tek sada pročitati mailove su neprihvatljive.

"Ne želimo podsjećati na sve izjave koje su do sada komunicirane iz Vlade, ali bit je da vjerodostojnost mailova nije osporavana i komunicirano je da u mailovima nema ničeg novog niti spornog", kazao je Petrov.

Most se, podsjetio je, nije slagao s tezom da cilj opravdava sredstvo i zato je otišao iz Vlade, a to je Grupa Borg očito iskoristila za osobno bogaćenje. "Iz objavljene prepiske jasno je da to nisu mogli napraviti bez političkog blagoslova", zaključio je Petrov.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na "lex Agrokor", rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BELJAK, MARTINA DALIĆ, OPORBA, PETROV