Hrvatska

NAKON SASTANKA: Niti ja ministrici niti ona meni može nešto narediti!

Piše: PolitikaPlus

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, održala je sastanak s posebnim savjetnikom premijera za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine, Radovanom Fuchsom, nakon čega su dali izjavu za medije.

Gospodin Radovan Fuchs, savjetnik premijera Plenkovića za Ekspertnu radnu skupinu (ERS) i ja imali smo vrlo konstruktivan sastanak na kojemu sam ja izvijestila do kuda smo došli vezano za pripremu eksperimentalne škole za život. Također smo razgovarali i o planovima o tome gdje bi se u okviru akcijskih planova trebala uključiti Ekspertna radna skupina, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. 

Oko toga smo se usuglasili. Danas je rok za predaju neke dokumentacije koju su trebali predati članovi ERS-a. Sutra slijede imenovanja, a nakon toga u prvom slobodnom terminu sazvat ćemo sastanak. ERS će se sastajati i biti smještena u Berislavićevoj ulici, kazala je ministrica.

Istaknula je da je već 10 nakladničkih kuća zainteresirano za eksperimentalne udžbenike. Već smo dobili i neke primjerke eksperimentalnih udžbenika i materijala. Krajnji rok je da se sve kompletira - kraj svibnja, dodala je. 

Danas počinje i edukacija za mentore, za predmetnu nastavu. Oko 100 ih je u toj mentorskoj skupini. U prvom slobodnom idućem terminu sazvat ćemo konstituirajuću sjednicu ERS-a, dodala je.

Fuchs je izjavio da su ministrica Divjak i on razgovarali oko nekih organizacijskih stvari. Primarna je stvar da čitav proces ubrzamo. Učinit ću sve sa svoje strane da sve što bude trebalo biti napravljeno bude učinjeno u skladu sa strategijom i s akcijskim planom. Držat ću se svega što stoji u tim dokumentima. Mislim da ćemo nakon konstituiranja i sazivanja sastanka ERS-a podijeliti zadatke. Imamo za prvo vrijeme tri koraka koja moramo napraviti, a onda idemo dalje što je moguće bržim tempom, kazao je. 

Ni Divjak ni Fuchs nisu decidirano novinarima odgovorili tko zapravo vodi kurikularnu reformu. "Ministarstvo je nadležno za reformu, ali u reformskim procesima sudjeluju u različitim ulogama i druga tijela, od agencija do ERS-a. Jako je važno da se sinergija uspostavi, a ne da razmišljamo tko šefuje. Najbolji šef je onaj tko najviše radi", rekla je Divjak. 

Fuchs je istaknuo da ministrica ne može ništa narediti njemu, niti on može što narediti ministrici.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

blaženka divjak, radovan fuchs