Crna kronika

Sporni detalj iz Koprivnice: Voda je bila duboka tek 1 metar, nesretni dječak možda nije umro utapanjem...

Piše: PolitikaPlus

Grad Koprivnicu jučer je potresla tragedija kakve se već dugo ne pamti. Naime, na Gradskim bazenima tijekom proslave rođendana utopio se osmogodišnji dječak. 

Službenih informacija o tragediji još uvijek nema jer se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva i daljke obavlja opsežne izvide. Ipak, portal Podravski.hr danas tijekom jutra je uspio doznati neke detalje. 

Već danas bit će obavljena obdukcija tijela nesretnog dječaka na patologiji Opće bolnice u Koprivnici. Nalazi patologa trebali bi ukloniti sve dvojbe i nedoumice, odnosno što preciznije odgovoriti na pitanje od čega je točno preminulo nesretno dijete.

Prema izjavama nekih očevidaca koji su se jučer poslijepodne zatekli na Gradskim bazenima, navodno postoji mogućnost i da dječak nije umro izravno od utapanja. Naime, osoba koja je u kobno vrijeme bila tamo ispričala nam kako to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom dijelu bazena prilično plitka, oko metar.

"Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć", rekao je jedan očevidac. 

Nadalje, koprivnička policija još jučer izuzela je sve fotografije kobnog dječjeg rođendana, a danas će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje jučer nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima morale bi otkriti kako se točno sve dogodilo i što je prethodilo teškoj tragediji.

Treći detalj otkriva kako nesretni dječak nije bio plivač već plutač. Nije poznato je li ta sporna činjenica bila poznata organizatorima zabave. 

Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji. Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema pričanju očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo, pišePodravski.hr.