Hrvatska

SINJ: Boško Ramljak izabran za novog alkarskog vojvodu

Piše: PolitikaPlus

Na izbornoj skupštini Viteškog alkarskog društva, održanoj u subotu u Alkarskim dvorima u Sinju, za novog alkarskog vojvodu izabran je Boško Ramljak, koji je za protukandidata imao bivšeg vojvodu Antu Vučića i alkara Hrvoja Filipovića Grčića.

Novoizabrani alkarski vojvoda Boško Ramljak je rekao kako je izbor na tu dužnost velika čast i ponos. " Hvala svima koji su mi dali podršku, ali i onima koji su povjerenje iskazali mojim protukandidatima. Zahvaljujem dosadašnjem vojvodi na dosadašnjem obnašanju ove časne dužnosti i nadam se da će mi biti velika potpora. Vjerujem kako ću s Upravom i ostalima iz Viteškog alkarskog društva uspješno raditi na daljnjem boljitku za jedinstvenu vitešku igru, kao što je naša Sinjska alka", kazao je Ramljak.

Alajčauš je ponovno Ivica Filipović Grčić, a četvrti put momačku povorku predvoditi će Ivo Vukasović Parin. Dosadašnjeg predsjednika Časnog alkarskog suda Ivana Zoricu zamijenit će Boško Vladović, a članovi Suda od danas su Tomislav Župić i Tonći Bešlić. Na današnjoj skupštini izabrani su i članovi Upravnog te tri člana Nadzornog odbora.

Skupštini Viteškog alkarskog društva nazočila su 264 od 291 upisanog člana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sinj, alka, vpjvoda