Scena

FILM KOJI NE ŽELITE GLEDATI SAMI: MJESTO TIŠINE oduševilo i ušutkalo sva kina

Piše: PolitikaPlus

Jučer je u svima kinima počelo redovno prikazivanje modernog horor trilera Johna Krasinskog, Mjesto tišine, produkcijske kuće Paramount Pictures, koje je oduševilo sve gledatelje.

Mjesto tišine je film o kojem apsolutno svi pričaju. Jedan je od rijetkih horora koji je na IMDB-u prije prikazivanja imao ocjenu 8,5, dok je na Rotten Tomatoesu prvi horor s rezultatom 100%. Svoje oduševljene filmom nisu skrivali ni oni koji su ga pogledali među prvima.


"MJESTO TIŠINE je tiho, ali smrtonosno. Neće vas razočarati. " - Mike Saulters‏

"Nisam filmska kritičarka, ali film MJESTO TIŠINE je odličan." -  Megan Menchaca

"Još uvijek sam pod dojmom filma, ako možete, svakako ga odite pogledati. Jedan od dražih hororaca." - Marko Vuletić

Obožavatelji horor filmova odavno znaju da nas ono što čujemo može više prestrašiti nego ono što vidimo. Film Mjesto tišine oslanja se na dugu i inovativnu povijest zastrašujućih filmova koji pametno koriste zvuk i glazbu kako bi kreirali atmosferu, pojačali pomutnju i održali gotovo nepodnošljivu napetost. No, ideja je bila iskoristiti zvuk i na malo drugačiji način, učiniti ga likom za sebe. Članovi obitelji Abbott možda ne smiju glasno komunicirati jedno s drugim, no zbog toga je sve što kažu još važnije.   

„Film poput ovog u kojem je zvuk rijetkost omogućava gledateljima da koriste maštu na načine koji čine priču još strašnijom“, kaže koscenarist Woods.

U glavnim ulogama su John KrasinkiEmily Blunt, a uz njih glume još Millicent Simmonds i Noah Jupe. Scenarij potpisuju Bryan Woods, Scott Beck i John Krasinski, a razvijen je prema priči Bryana Woodsa i Scotta Becka. Producenti su Michael Bay, Andrew Form i Brad Fuller, a izvršni producenti su Celia Costas, John Krasinski, Al lyson Seeger, Bryan Woods, Scott Beck i Aaron Janus.

MJESTO TIŠINE, u distribuciji Blitzapogledajte u svima kinima već danas u 2D i 4DX formatima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILM, KINA