Tvrtke

MARTINA DALIĆ: Pozivam institucije da postupaju logično i sa zrnom soli

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić nazočila je u subotu Izbornom saboru Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu nakon čega se kratko obratila novinarima.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić rekla je da se u budućoj vlasničkoj strukturi Agrokora reflektira struktura njegovih vjerovnika, financijskih institucija, fondova, obveznica koje su tijekom prethodnog razdoblja prije formiranja izvanredne uprave posuđivali novac.

"Govorimo o 57 milijardi kuna, priroda je procesa i inslovencijskog postupka da se vjerovnici koji su posuđivali novac naplaćuju na način da se jedan dio dugova prenosi na novi dug, drugi će se naplatiti kroz vlasništvo, a dio će se morati otpisati," rekla je Dalić koja je odgovorila i na novinarsko pitanje do kada će se nekoordinacija institucija prelamati preko leđa poduzetnika koji se kažnjavaju zbog duga od jedne lipe.

"Svarno upućujem na sve državne institucije da prema poduzetnicima postupaju preventivno i s upozorenjima, to je kultura koju unosimo u zakonske propise. Takav način rada će biti unesen u novi Zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi. Pozivam državne institucije da postupaju logično i sa zrnom soli. Rigidna administrativna praksa dovodi do nepovoljne poslovne klime", rekla je ministrica Martina Dalić.

Kandidat za predsjednika na Izbornom saboru HDZ-a Ivan Domagoj Milošević naglasio je da žele osnažiti Zajednicu poduzetnika i obrtnika i izrazio uvjerenost da je borba za njihove ujedno borba za interese svih građana jer bez jakih poduzetnika nema ni jakog gospodarstva, rasta plaća mirovina i socijalnih prava i svega što hrvatsko društvo očekuje.

"Bit ćemo snažna podrška Vladi u provođenju strukturnih reformi kako bismo snažno napredovali, jer Hrvatska ima potencijal, a hrvatski poduzetnici imaju želju volju i optimizam za sudjelovanjem u reformama i uklanjanjem prepreka u poslovanju i poreznom opterećenju koje vlada već provodi", rekao je Milošević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

martina dalić, agrokor