Mojbiz

Odluka županijskog suda: Todoriću ponovno blokirana imovina

Piše: PolitikaPlus

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviji Discordiji, dok je u odnosu na ostale osumnjičenike i Todorićevu kćer Ivu Balent zahtjev Agrokora za privremenom blokadom imovine odbijen.

Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

Imovina nije blokirana Piruški Canjugi, Ivanu Crnjcu, Anti Todoriću, Mislavu Galiću, Hrvoju Balentu, Ivanu Todoriću, Alojziju Pandžiću, Sanji Hrstić, Marijanu Alagušiću, Ivici Sertiću i Ivi Balent.

Podsjetimo, Zagrebački Županijski sud prihvatio je u prosincu prošle godine prijedlog izvanredne Uprave Agrokora i diljem zemlje blokirao imovinu 15 osumnjičenih, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Osumnjičenici su se tada žalili te je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu krajem veljače tu odluku ukinulo i vratilo je sucu istrage na ponovno odlučivanje smatrajući kako u rješenju o blokadi "nisu izneseni valjani razlozi o odlučnim činjenicama, a oni koji su izneseni su nejasni i u znatnoj mjeri proturječni prenosi N1.."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

todorićevi, imovina, agrokor