Hrvatska

MORH: 100 vojnika anagažirano na obrani od poplava u Karlovačkoj županiji

Piše: PolitikaPlus

Pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, njih 40, zajedno sa strojevima su angažirani u obrani od poplava punjenjem vreća i izgradnjom zečjih nasipa na području Mostanja kod Karlovca u Karlovačkoj županiji, a 60 vojnika također pristiže na područje Karlovca, gdje će se uključiti u obranu od poplava, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o upućivanju do 100 pripadnika Oružanih snaga RH za pomoć području ugroženom poplavama u Karlovačkoj županiji, navodi se u pruiopćenju.

Vodostaj Kupe u Karlovcu zbog kopnjenja snijega dosegnut će uskoro visinu za koju se poduzimaju redovne mjere obrane od poplave, a vodostaj koji bi zahtijevao izvanredne mjere se, prema sadašnjim pokazateljima, ne očekuje.

Načelnik sektora za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda Borivoj Terek rekao je Hini kako se, prema svim sadašnjim parametrima, očekuje da će Kupa u Karlovcu u redovno stanje obrane od poplave prijeći u utorak i srijedu, 13. i 14. ožujka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POPLAVE, OBRANA, MORH