Tvrtke

Vidaković o sastanku : "Čini mi se da premijer ima novog povjerenika"

Piše: PolitikaPlus

Dobavljači i vjerovnici Agrokora očekuju nastavak procesa izvanredne uprave i pregovora o nagodbi, kao i da Vlada što prije predloži novog izvanrednog povjerenika, istaknuli su u ponedjeljak nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem članovi Privremenog vjerovničkog vijeća. 

Na sastanaku s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima među ostalima bili su prokuristica Kraša Marica Vidaković i Matija Brlošić koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna. Sastanak je trajao oko sat vremena prenosi N1.

Nakon sastanka izjave su dali Vidaković i Brlošić.

Vidaković je komentirala teme o kojima se razgovaralo: "Svatko je plakao nad svojom sudbinom."

"Tema je bila nastavak pregovora i smirivanje ove situcije. Apsolutno smo potvrdili da smo zainteresirani da se do nagodbe dođe. Premijer nam je rekao da ćemo vrlo brzo dobiti ime", rekla je.

Na pitanje je li spomenuto koje ime, odgovorila je: "Ne. Nijedno."

Već dva tjedna nema nikakvih konkretnih informacija. Ima li među dobavljačima nervoze?

"Mislim da je nervoza permanenta kod nas, nekad opravdana, nekad ne. U ovom trenutku od nervoze nećemo dobiti ništa", rekla je Vidaković.

Na pitanje zna li se kada će biti imenovan novi povjerenik za Agrokor, Vidaković je odgovorila: "Kao što sam malo prije rekla, u fazi su aktivnosti koje su neposretno važne za imenovanje. Prepostavljam da imaju ime."

Matija Brlošić naglasio je da postoji "želja da se nastavi gdje se stalo". Spomenuo je i kako poljoprivrednici počinju s pripremama za proljetnu sjetvu te kako dobavljači "očekuju da bude riješeno do tad".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, MARICA VIDAKOVIĆ