Hrvatska

HNS: 'Uvodimo novi standard, svi će moći pratiti proces reforme'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak organizirali su konferenciju za novinare, na kojoj predstavljaju online platformu za javno i potpuno transparentno praćenje procesa obrazovne reforme pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Iz HNS-a su kazali da se radi o novosti na hrvatskoj političkoj sceni te da je riječ o online platformi za javno i potpuno transparentno praćenje procesa obrazovne reforme, javlja N1.

'HNS danas u politički prostor uvodi novinu koja nedostaje u politici i nadam se da će je slijediti i ostali politički akteri. Od danas svi građani u Hrvatskoj na platformi na stranicama HNS-a mogu u realnom vremenu pratiti proces Ministarstva znanosti koji se odnosi na obrazovnu reformu. Točno će se vidjeti što je do sada obavljeno i kada, koji su procesi danas u tijeku, a koji su pred nama. I u realnom vremenu te uz sva možebitna pitanja svi vi, a i građani, mogu vidjeti kako se proces razvija i u kojim se rokovima dolazi do realizacije', rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak je govoreći o projektu rekao kako smatra da je vrlo važno obraćati se javnosti transparentnom platformom te najavio kako će na stranicama HNS-a uslijediti predstavljanje ostalih projekata. 'Svakih nekoliko tjedana prezentirat ćemo svaki projekt koji HNS provodi u Vladi Republike Hrvatske', rekao je.

'To su procesi koji se događaju u poslovnom svijetu i to je nešto bez čega nijedno moderno vođenje procesa ne može funkcionirati', rekao je. Dodao je i kako je model kopiran od britanske vlade, koja jedina ima jasne korake za realizaciju svojih planova.

'Zašto Hrvatska ne bi bila druga, treća, četvrta zamlja u Europi koja na ovakav način ima prezentirane projekte? Digitalno vrijeme je pred nama i zašto ne bismo iskoristili sve benefite toga?', upitao je.

Na kraju svog izlaganja zahvalio je ministrici Divjak i cijelom timu jer su omogućili da se iskorači u novo vrijeme hrvatske politike.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, ivan vrdoljak