Hrvatska

BANSKI DVORI: Plenković i Vučić razgovarali o ratnoj odšteti

Piše: PolitikaPlus

Nakon susreta s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i zajedničke konferencije za novinare, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić došao je u Banke dvore na radni ručak s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vučić se i upisao u Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dva naroda biti značajno unaprijeđeni. Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini, napisao je Vučić u knjizi. Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos, dodao je.

Vučić se sastao i s hrvatskim premijerom Plekovićem, koji je zadnjih dana u javnosti spominjao pitanje ratne odštete za velikosrpsku agresiju, što je tema koja nije bila na dnevnom redu razgovora na Pantovčaku. Dan uoči puta u Zagreb Vučić je rekao da za Srbiju nema tabu-tema i da će Plenković dobiti odgovoran i ozbiljan odgovor pokrene li pitanje ratne odštete.

Dok je u društvu Plenkovića išao preko Trga svetog Marka, novinari su Vučiću postavili nekoliko pitanja.

Na pitanje jesu li u Banskim dvorima razgovarali o ratnoj odšteti, Vučić je odgovorio: "Da, to je tema koju je otvorio Plenković, ja sam imao sasvim drugačiji stav o tome i ja samu tu rekao." Upitan što je dogovoreno na sastanku, Vučić je kazao: "O svim temama smo govorili."

"S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države - nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE", objavio jeAndrej Plenković na svom Twitteru nakon sastanka.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

aleksandar vučić, andrej plenković