Mojbiz

Plenković progovorio o sudbini Ante Ramljaka: Nisam znao za iznose, to nije dobro

Piše: PolitikaPlus

Premijer Andrej Plenković u Strasbourgu je napokon komentirao visoke naknade koje se isplaćuju savjetnicima izvanredne uprave Agrokora.

- Što se tiče Agrokora, ja sam primio izvješće neposredno prije odlaska u Strasborug, kolege iz ureda će ga detaljno analizirati, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće. Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro - rekao je Plenković, a javlja N1.

Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece, i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača. U tom procesu mislim da smo jako dobro brodili, da smo uspjeli namiriti sve male dobavljače, što ne bi bilo moguće da nije bilo ovakvog specifičnog zakona. Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe.

U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, jer je to moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća - zaključio je Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante ramljak, agrokor, andreej plenkovi