Tvrtke

Na Plenkovićev zahtjev : Ramljak dostavio Vladi dokumentaciju o angažiranju savjetnika u Agrokoru

Piše: PolitikaPlus

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je Vladi dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru, priopćeno je iz Banskih dvora. Detalje troškova vezanih uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje AlixPartners prošli je tjedan od Ramljaka zatražio premijer Andrej Plenković. Na sastanku u Vladi bila je i Martina Dalić. Dokumenti će se  detaljno će se analizirati  te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima.

Proteklih dana mediji su pisali da je, između ostalih, tvrtka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama. Texo Management, u kojemu je do imenovanja za povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak.

Privremeno vjerovničko vijeće: Prioritet postizanje nagodbe


Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora priopćilo je da mu je prioritet postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku, da cijene rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika, a da ne podržavaju rasprave koje vode u pravcu destabilizacije, produžavanja ili ugrožavanja cijelog postupka.

Vjerovnici Agrokora su uložili značajna sredstva u Agrokor te su, u skladu sa zakonom, zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora fokusirani na izbjegavanje stečajnog scenarija i oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina, navodi se u priopćenju Privremenog vjerovničkog vijeća. Proces do nagodbe, kako naglašavaju, može biti uspješno doveden do kraja jedino konstruktivnim dijalogom koji se odvija primarno među vjerovnicima.

Sindikati podržavaju izvanrednu upravu Agrokora


I dva sindikata u Agrokoru - Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika. Sklapanje nagodbe između vjerovnika jedini je način opstanka društava iz sustava Agrokora, te zadržavanja gospodarske djelatnosti i radnih mjesta, ocjenjuju sindikati.

"Radnici očekuju političko okruženje koje će osigurati uvjete u kojima će vjerovnici u postupku izvanredne uprave sklopiti nagodbu u zakonom predviđenom roku i na taj način osigurati gospodarsku budućnost društvima iz sustava Agrokora, a radnicima osigurati posao i budućnost u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrkor, ante ramljak