Crna kronika

TRAGEDIJA U BJELOVARSKOJ BOLNICI: Preminula 11-godišnja djevojčica na Odjelu pedijatrije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog teške meningokokne infekcije i brzoprogresivne septikemije u nedjelju navečer je na Odjelu pedijatrije bjelovarske Opće bolnice umrla 11-godišnja djevojčica, priopćili su u ponedjeljak iz bjelovarske bolnice.

Djevojčica je zaprimljena u popodnevnim satima u nedjelju, a prema podacima prilikom dolaska, unazad desetak dana povremeno je imala povišenu temperaturu uz nespecifične simptome, zbog čega je liječena kod kuće.

Na dan prijema, prije hospitalizacije, opće stanje djevojčice se pogoršalo, uz kontinuirani febrilitet i opću slabost.

U bolnici kažu da je djevojčica zaprimljena u izrazito narušenom općem stanju, no unatoč terapiji stanje joj se rapidno pogoršavalo. Uz konzultaciju dežurnih infektologa Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, bjelovarski liječnici dogovorili su prijem na Kliniku te organizirali hitni transport djeteta. Kako se stanje i dalje pogoršavalo, pozvan je i anesteziološki tim za pratnju.

 Tijekom pripreme za transport, u 19.40. sati, uz pogoršanje stanja s gubitkom svijesti djeteta nastupio je kardiorespiratorni zastoj te je odmah je započeto s kardiopulmonalnom reanimacijom.

 U 20.40 sati proglašena je smrt djeteta, jer se nakon sat vremena intenzivne kardiopulmonalne reanimacije, unatoč svim poduzetim mjerama i postupcima, nije uspio postići povratak životnih funkcija.

 "Prema podacima kod dolaska djeteta i teškom stanju kod prijema te brzom pogošanju s nastankom zastoja srca i disanja, unatoč svemu poduzetom klinički procjenjujemo da je uzrok teška meningokokna infekcija i brzoprogresivna septikemija, gdje je nažalost smrtni ishod veći od 90 posto", stoji u priopćenju iz Opće bolnice Bjelovar.

 Prema neslužbenim informacijama, riječ je o djevojčici iz okolice Čazme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bjelovarska bolnica, pedijatrija