Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici 5X2 kino ulaznice za romansu SKRIVENA LJUBAV

Piše: PolitikaPlus

Od danas do SRIJEDE 31. 01. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Continental film“, multipleksi „Cineplexx“ i portal politika+ u kojem dijelimo 5X2 kino ulaznice za romansu SKRIVENA LJUBAV (CALL ME BY YOUR NAME) za multiplekse „City Center One East“ u Zagrebu i „City Center One“ u Splitu u kojem će se prikazivati predmetni film. 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU: Mario Kapetanić Zagreb,
Iva Janošić Zagreb, Marcela Filipi Zagreb, Magdalena Kuzmić Kaštel Novi i Stella Gabelić Split.

 

https://www.blitz-cinestar.hr/ najave-filmova/skrivena- ljubav/5126/20180224/1.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „Cineplexx“, u Zagrebu i/ili Splitu, bi željeli pogledati film.

 

Dobitnici mogu kino-ulaznice iskoristiti od ČETVRTKA 01. 02.  do SRIJEDE 07. 02. u „Cineplexxu City Center One East“ u Zagrebu i/ili u „Cineplexxu City Center One“ u Splitu u kojem će se prikazivati predmetni film. Popis dobitnika objavljujemo na portalu

Dobitnici NEĆE posebno biti obavješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice u „Cineplexxu City Center One East“ u Zagrebu i/ili u „Cineplexxu City Center One“ u Splitu od ČETVRTKA 01. 02. do SRIJEDE 07. 02. bilo koji dan u navedenom roku i za bilo koju predstavu.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumac romanse SKRIVENA LJUBAV koji je nominiran za ovogodišnjeg „Oscara“ u kategoriji Najboljeg glavnog glumca?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

SKRIVENA LJUBAV (CALL ME BY YOUR NAME)

Italija, Francuska, Brazil, SAD, 2017.

Redatelji: Luca Gudagnino

Glumci: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Žanr: drama, romansa

Trajanje: 132 minute

Budžet: 4 milijuna Eura

Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Releasing/Continental film

Originalna web stranica: http://sonyclassics.com/ callmebyyourname/

 

17-godišnji Elio (Timothée Chalamet) provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Premda će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u  Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek.

Nominiran za nagradu „Oscar“ u 4 kategorije: Najbolji film, Najbolji glavni glumac, Najbolji adaptirani scenarij, Najbolja originalna pjesma

U kinima od 1. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Jedan od najboljih filmova godine, koji je ujedno ponio epitet najemotivnijeg, osvojio je 4 nominacije za nagradu Oscar i to u kategorijama za najbolji film, najboljeg glumca, najbolji adaptirani scenarij i najbolju pjesmu iz filma. 

Nakon 3 nominacije za Zlatni globus te 4 nominacije za nagradu BAFTA, nominacije za Oscara očekivali su i kritičari i publika. 

Skrivena ljubav (Call Me by Your Name) osvaja nominacije i nagrade i to u kategorijama najboljeg filma i najbolje debitanske uloge s posebnim naglaskom na mladog Timothéa Chalameta kojemu je ovo prvi potencijalno oskarovski naslov no sigurno ne i zadnji. Timothée je trenutno najmlađi kandidat za glavnog glumca na ovogodišnjim nominacijama što ga čini i prvim kandidatom za najboljeg glumca rođenog 90-tih. Ujedno je i treći najmlađi kandidat za najboljeg glumca u povijesti Oscara što je velika stvar jer nominacije za Oscara u povijesti su češće odlazile mladim ženama nego mladim muškarcima. 

Nominaciju je dobila i pjesma “Mystery of Love”, izvođača Sufjana Stevensa. Stevens izvodi tzv. indie-rock a pjesme mu odišu senzibilnošću, ozbiljnošću i tugom. Stevens je poznat po pjesmama iz televizisjkh serija poput “This is Us”, “The O.C.”, “One Tree Hill“ ali i filmova “Little Miss Sunshine” i “Veronica Mars”.

U Skrivenoj ljubavi mnogi ističu i prekrasnu fotografiju i divne prizore talijanskih pejzaža zbog čega film više nalikuje svojevrsnoj razglednici. 

Film Luce Guadagnina o suncem okupanoj romansi 17-godišnjeg mladića i starijeg profesora u prekrasnom talijanskom okruženju, savršena je ljubavna priča, jedno emotivno iskustvo koje vas vodi put prekrasne Italije u magičnu atmosferu prvih ljubavi. Inteligentan, emotivan i senzibilan sa snažnom porukom koja vas prati još dugo nakon gledanja filma. 

 

 

***

Skrivena ljubav temelji se na bestseler romanu „Call Me By Your Name“ autora Andrea

Acimana koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način. U filmu gledatelji se upoznaju sa 17-godišnjim Eliom (Timothée Chalamet) koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u  Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. Film je režirao Luca Guadagnino, a u glavnim ulogama igraju Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar i Esther Garrel. 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KINA, FILM