Hrvatska

HAK: JaK vjetar usporava promet

Piše: PolitikaPlus
Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Ja vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sav promet.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.
 
14. siječnja do 09:05 zbog radova u tunelu Učka obustavljen je promet na Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Matulji i Vranja. Obilazak za vozila do 5 t najveće dopuštene mase moguć je državnom cestom DC500 Veprinac-Vranja, preko Učke.

14. siječnja, zbog građevinskog miniranja u mjestu Lovran (DC66), u 10:00 i 14:00 sati kratkotrajno će se prekidati promet, pa vozače pozivamo na strpljenje i razumijevanje.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):
  • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;
  • DC206 Hum na Sutli-Kostel;
  • županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014).

Do 27. siječnja u 15,00 sati Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu, na predjelu Tepli Bok, zatvorena je za teretna vozila i autobuse. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK