Hrvatska

Zlatko Horvat: Uvjerljiva pobjeda, ali nije bilo lako

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pobijedili smo Srbe s uvjerljivih deset razlike, ali nikako nije bilo tako lako kao što pokazuje rezultat, kazao je Zlatko Horvat. 

Horvat je u prvoj utakmici EURA protiv Srbije zabio četiri gola. 

"Bilo je vrlo teško, jer oni nisu uopće loša reprezentacija. Trebalo je dosta truda i strpljenja da se slome, a to nam je uspjelo krajem prvog dijela. Sada je najvažnije da se smirimo i pripremimo za utakmice s Islandom i Švedskom, koje će biti još teže. Ja sam još pod dojmom kako je igrati u ovakvom ozračju u Splitu, svaka čast navijačima. Ja sam na SP-u 2009. bio na tribinama, a sada sam konačno osjetio taj huk Spaladiuma", izjavio je Horvat. 

"Zahvaljujem se svim onima koji su nas došli bodriti, publika je stvarno bila nevjerojatna. Iako izgleda lako, nije to bila laka utakmica, imali smo problema pogotovo na početku s obranom 5-1. Odlična utakmica, ali je ovo tek prva u nizu koji nas dijeli od naslova koji želimo. Idemo dalje", izjavio je Jakov Gojun. 

"Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili i onako kako smo trebali. Stvarno ne znam ko je od nas večeras bio bolji, svi su dali maksimum. Sada nas čeka Island, koji ima spoj mladih i starijih igrača, a oni će igrati puno brže nego Srbija. A sigurno su sad u zanosu nakon pobjede nad Švedskom", kazao je Manuel Štrlek, strijelac šest golova. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatko horvat, rukomet