Crna kronika

'OBA PALA': Uhićeni državljan Srbije i Hrvatske zbog krađe glisera u Zadru

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija je na šibenskom području uhitila 37-godišnjeg državljanina Srbije i 48-godišnjeg državljanina Hrvatske osumnjičene za tešku krađu glisera u Zadru i krivotvorenje isprava, te su privedeni zadarskom državnom odvjetniku, priopćila je u petak Policijska uprava zadarska. 

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su s još tri osobe sredinom rujna 2017. u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan više od 300 tisuća kuna.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje policajci PU zadarske provodili su u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom.

Trideset sedmogodišnjeg državljana Srbije sumnjiči se da je s još jednim pomagačem iz zadarske sportske lučice ukrao gliser, koji plovi pod  hrvatskom  zastavom,  dužine 8 metara, te su njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Četrdeset osmogodišneg državljanina Hrvatske sumnjiči se da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.

Nakon što su u srijedu uhićeni na šibenskom području 37 i  48-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i krivotvorenje isprava privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, naveo je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krađa, gliser