Scena

Tjedne novosti: LADY BIRD odjeknuo nominacijama za oskara

Piše: PolitikaPlus

LADY BIRD ODJEKNUO (I) NOMINACIJAMA ZA OSCARA:

Hoće li se redateljica Greta Gerwig pridružiti ‘ultimativnom muškom klubu’ potencijalnih Oscarovaca nominiranih za najboljeg redatelja?

Greta Gerwig, redateljica obećavajuće ‘indie’ drame s elementima komedije Lady Bird, ima dobre šanse biti sljedeća žena nominirana za nagradu Oscar u kategoriji najbolje redateljice. 

Time bi postala tek peta žena u 89 godina dugoj povijesti dodjele Academy Awards koja bi se pridružila ‘ultimativnom muškom klubu’ potencijalnih Oscarovaca u toj kategoriji. 

Tijekom duge tradicije Oscara, samo je jedna žena ikada uistinu i osvojila prestižnu titulu, a sudeći prema predviđanjima medijskih tijela relevantnih za ovu temu, od svih pripadnica ljepšeg spola koje se nadaju ovogodišnjoj nominaciji, Gerwig ima najbolje izglede čuti svoje ime među nominiranima za najbolju režiju 2018. godine.

Trailer za film dostupan putem linka:

https://www.dropbox.com/s/zounpz3k7xt8tyf/LADYBIRD%20TRLA%20HR.mp4?dl=0

 

DOVRŠEN MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN: 

Uz fantastičnu glumačku ekipu iz prvog dijela, sada gledamo i neka NOVA POZNATA LICA  

Snimanje drugog dijela jednog od najpopularnijih filmskih mjuzikla svih vremena nedavno je napokon završeno! Ovog ljeta, pripremite se pjevati, plesati, smijati i voljeti – sve ispočetka – u čarobnoj filmskoj priči od koje prolaze trnci. 

Dodatak fantastičnoj skupini poznatih glumačkih lica koja je oduševila u prvom filmu, pridružuju se LILY JAMES i CHER!

Priča vodi publiku naprijed-nazad u vrijeme, preplićući događaje iz prošlosti i sadašnjosti, a sve to kako bi otkrila uzročno posljedične veze i ukazala na to kako su odnosi omiljene nam raspjevane obitelji rezonirani u sadašnjosti. S obzirom na takav scenarijski koncept, film je istoimeno i prethodnik i sljedbenik obožavanog originala, a prema svemu sudeći ima potencijal dostići, ako ne i nadići uspjeh prvog dijela. 

Nastavak po prvi put prikazuje mladu Donnu Sheridan i njezine prosce u vremenu ključnom za formiranje njezina života kakav je sada i u koji nas je uveo prvi dio Mamma Mia! prije točno deset godina (Da, već deset godina!). 

Sophie (Amanda Seyfried) bori se s izazovima koje joj je donijela trudnoća i povjerava se majci, a Donna (Meryl Streep) je tješi pričom o vlastitoj trudnoći i emocionalnim previranjima s kojima se tada suočavala. Mladu Donnu utjelovljuje mlada nada svjetske filmske scene, britanska glumica Lily James, koja je u samo deset godina karijere već ostavila značajan trag u svijetu filma, svojim ulogama na malim i velikim ekranima; u serijama Downton Abbey te War & Peace i filmovima Cinderella, The Exception i u nedavnom kino hitu Baby Driver. U svojim prisjećanjima, Donna spominje i svoju majku koju tumači ni manje ni više no mega popularna američka pjevačica i glumica Cher, također poznata kao božica pop-a.

Trailer za film dostupan putem linka: https://www.dropbox.com/s/6ws9ol666jr8p3g/MM2_TRLA-OVGFX_OV-INTL_TXTD_1080P24_H264.mov?dl=0

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film kina