Sport

Izbornik: Červar objavio konačni popis igrača za Europsko prvenstvo

Piše: PolitikaPlus
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis od 16 igrača s kojima će na EP-u pokušati osvojiti jedinu zlatnu medalju koja nedostaje u bogatoj riznici odličja.

''Nemamo se pravo žaliti na nešto, pratite stvarno baš sve i vidim da nas okružuje pozitivna atmosfera'', rekao je Červar okupljenim novinarima te pročitao popis 16-orice za EP.

Popis reprezentativaca za prvih krug EP-a:

Vratari: Mirko Alilović, Ivan Stevanović

Pivoti: Igor Musa, Igor Vori

Vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Stipe Mandalinić, Marko Mamić, Jakov Gojun

Krila: Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Zlato Horvat, Lovro Mihić

''Želio bih napomenuti da igrači koji trenutno nisu unutra, Pešić, Marić, Kontrec, Ivić, Buntić i Jaganjac su u standbyu, u pripremi da mogu u svakom trenutku uskočiti u sastav reprezentacije jer pravila su takva da možemo u Splitu promijeniti dva igrača a to možemo napraviti i prije drugog kruga te prije polufinala'', objasnio je izbornik i dodao:

''Imamo praktički mogućnost da još šest igrača mijenjamo, na to smo računali i to je naša odluka. Prvenstvo nije kratko, to se čovjeku čini da je tako, ali turnirski sustav je poseban. Od prvog našeg nastupa se pokazalo, od 2003. pa do danas, desilo se da su neki igrači bili naši džokeri tijekom natjecanja.''

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rukometaši, lino červar