Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo je dobitnica 1x2 ulaznice za hit-predstavu ČISTO LUDILO

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 08. 01. 2018. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem kojeg organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal politika+, u kojem za hit-predstavu ČISTO LUDILO, koja će biti na programu u UTORAK 09. 01. u 19.30 sati, u ZGK „Komedija“, Kaptol 9, darujemo 1x2 ulaznice.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE;  Ankica Miloš, čestitamo!

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Ime dobitnika objavljujemo na portalu . Dobitnik NEĆE posebno biti obaviješten o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podiže uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 18.30 sati.

 

Nagradno pitanje za predstavu ČISTO LUDILO je: Kako se zove glumica koja u hit-predstavi ČISTO LUDILO tumači lik Gospođe Shubert?

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

http://www.komedija.hr/www/ events/p-portner-cisto-ludilo/

Paul Pörtner: ČISTO LUDILO (Shear Madness) Kazalište “Komedija” u dogovoru s Cranberry Productions, Inc. te Marilyn Abrams i Bruceom Jordanom

Prijevod: Vladimir Gerić

Redateljica: Nina Kleflin
Scenograf: Osman Arslanagić
Kostimografkinja: Marija Šarić Ban

Osobe:
Anton Toni Britvć – Vid Balog
Barbara Mardešić – Nina Kaić Madić
Eduard Laurenčić – Igor Mešin / Damir Poljičak
Inspektor Nikola Obrvan – Damir Lončar
Inspektor Saša Buneta – Saša Buneta
Gospođa Shubert – Jasna Palić Picukarić

Nagrade: Nagrada za najbolju glumicu Jasni Palić Picukarić na 20. Festivalu glumca u Vinkovcima (2013.)

O DJELU: Ova unikatna komedija dogadja se u frizerskom salonu „Čisto ludilo“ i ispunjena je spontanim, iskričavim humorom. Uvijek je tijesno vezana za grad u kojem se događa, lokalne prilike i ljude, a sve što se u njoj upotrebljava stvarno je i autentično. Originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu. Tekst je preveden na deset jezika, doživio je 42 različite postave u Sjedinjenim Američkim državama, a igrao se, među ostalim i u Barceloni, Rimu, Parizu, Madridu, Budimpešti, Buenos Airesu, Rejkjaviku, Tel Avivu, Melbourneu, Johanesburgu i Seulu. U svijetu postoji i fun club obožavatelja ove predstave, koji putuju po cijelom svijetu kako bi pogledali svaku novu produkciju.

SADRŽAJ: Ubojstvo gazdarice, slavne gospođe Izabele koja je živjela iznad frizerskog salona za žene i muškarce „Čisto ludilo“ istražuje inspektor koji ispituje sve koji su u tom trenutku bili u blizini. Tako upoznajemo živopisnog frizera i njegovu otkačenu pomoćnicu, damu iz visokog društva i tajanstvenog trgovca antikvitetima, mračnog gospodina Laurenčića.
Osim duhovitih i britkih dijaloga, predstava se u nekim dijelovima i improvizira pa uključuje reference na stvarne i aktualne događaje.

Ova se komedija potvrdila kao hit repertoarni naslov gdje god je igrana, a njezina svježa i originalna interaktivna forma predstavlja novost i za glumački ansambl i za publiku, jer ovakav kazališni format još nije viđen u Hrvatskoj. Urnebesno smiješan krimić nema uvijek isti kraj, te ga u pravilu publika dolazi gledati i po više puta.

O AUTORIMA: Ovo je djelo napisao njemački autor Paul Pörtner pod naslovom „Scherenschnitt“ 1963. godine, ali su ga u slavnu verziju komada nazvanu „Shear Madness“ adaptirali američki autori Bruce Jordan i Marilyn Abrams, koji su danas i vlasnici autorskih prava. Originalna drama bila je napisana kao psihološki triler s namjerom da istraži koliko različito ljudi doživljavaju iste elemente realnosti, bila je zamišljena interaktivno i sadržavala je šest tipičnih karaktera. Američki autori Jordan i Abrams adaptirali su tekst kroz igranje s originalnom postavom u Lake Georgu 1978. i tako je nastao slavni tekst u koji su ukomponirane sve improvizacije i dosjetke koje su se kroz igranje pokazale najduhovitijima. Stoga se upravo Abrams i Jordan danas smatraju autorima ovog mega uspješnog kazališnog projekta.

 

.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politikaplus, nagradni natječaj, zagrebačko gradsko kazališe komedija