Tvrtke

HEP: Nadzorni odbor imenovao novu Upravu Hrvatske elektroprivrede d.d.

Piše: PolitikaPlus

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. na sjednici 28. prosinca 2017., na prijedlog Vlade RH, opozvao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Pericu Jukića, te članove Uprave Zvonka Ercegovca, Tomislava Rosandića i Sašu Dujmića.

Na prijedlog Vlade RH, predsjednikom Uprave imenovan je Frane Barbarić, a članovima Uprave mr. sc. Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, mr. sc. Petar Sprčić i Tomislav Šambić.

Imenovani preuzimaju dužnost od 1. siječnja 2018. godine.

Hrvatska elektroprivreda jest i ostat će jedna od najvećih i najvažnijih hrvatskih tvrtki, lider na hrvatskom tržištu, ali i sve snažnije prisutna na tržištima susjednih država.

Snažan investicijski potencijal koristit ćemo odgovorno i efikasno, sukladno smjernicama Vlade Republike Hrvatske, sa svrhom realizacije vlastitih razvojnih ciljeva i sigurnosti elektroenergetskog sustava, ali i u cilju razvoja ukupnog hrvatskog gospodarstva i posebice jačanja nacionalne energetske neovisnosti.

Poslovanje ćemo još odlučnije usmjeriti na jačanje prodaje, stabilizaciju tržišnog udjela, ali i sigurnost opskrbe, brzu i kvalitetnu uslugu te postizanje jednakih uvjeta korisnicima u pristupu i korištenju mreže na području cijele Republike Hrvatske. 

Jednako tako, u skladu sa odlukama Vlade spremni smo staviti na raspolaganje sve stručne kapacitete i aktivno sudjelovati u primjeni regulative EU te u procesu donošenja ključnih dokumenata koji će postaviti okvir za razvoj energetskog sektora, pa tako i naše tvrtke.

Desetogodišnje iskustvo rada u HEP-u uvjerilo me da imamo dovoljno vlastitih kapaciteta za realizaciju tih zahtjevnih zadaća, ali i spremnosti da na tome surađujemo sa svim bitnim dionicima u Republici Hrvatskoj, izjavio je novi predsjednik Uprave Frane Barbarić.

Frane Barbarić rođen je 1966. godine. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1991. godine. Od 1994. do 2004. godine radio je u trgovačkom društvu Zagreb nekretnine d.o.o. ZANE, članici Zaba Grupe, a od 2004. do 2007. godine u PBZ Leasingu d.o.o.

Od 2007. godine radi u Hrvatskoj elektroprivredi, kao pomoćnik direktora, pa kasnije i kao direktor Direkcije za upravljanje ljudskim potencijalima, opće i pravne poslove te kao pomoćnik predsjednika Uprave i rukovoditelj odjela statusnog prava.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NADZORNI ODBOR, NOVA UPRAVA HEP-A, HEP