Tvrtke

Blokirana imovina Todorićima i ostalim osumnjičenima

Osumnjičenima su blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da 'zamrznu' trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački Županijski sud prihvatio je prijedlog izvanredne Uprave Agrokora i  blokirao imovinu 15 osumnjičenih, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna, javlja 24sata.

Do sada pod blokadom se, odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu, nalazila samo imovina Ivice Todorića.Tako su osumnjičenima blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da 'zamrznu' trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Neslužbeno se doznaje da blokada sve imovine ne pokriva ni četvrtinu navodne štete od 1,6 milijarde kuna. 

U slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Sanja Hrstić, Marijan Alagušić i Ivica Sertić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud, imovina, agrokor