Kultura

NEW YORK: Filmom 'Wonder Wheel' Woody Allen vratio se u rodni grad

Fabula filma vrti se oko života četiriju osoba čiji se životi isprepleću usred popularnoga zabavnog parka Coney Islanda pedesetih godina prošlog stoljeća.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon višegodišnjeg vrludanja po svijetu američki redatelj Woody Allen, koji je 1. prosinca navršio 82 godine, ljubavnom dramom "Wonder Wheel" vratio se rodnome gradu, New Yorku, smjestivši radnju filma u popularni zabavni park Coney Island pedesetih godina prošlog stoljeća.

Film je producirao studio Amazon, a premijera, koja je bila zakazana za polovinu listopada odgođena je u posljednji trenutak zbog skandala koji je izbio nakon objava o spolnome zlostavljanju koje je nad brojnim ženama počinio producent Harvey Weinstein.

Četverostrukom oskarovcu pravoga imena Allen Steward Konigsberg ovo je 47. dugometražni film, koji će hrvatska publika u kinima moći gledati od 14. prosinca.

Svečana premijera filma održana je 15. studenoga u njujorškoj MoMA-i, a od 1. prosinca prikazuje se u američkim kino-dvoranama.

Glavne je uloge povjerio Kate Winslet, Jimu Belushiju, Justinu Timberlakeu i Juno Temple. Svi oni prvi put surađuju s velikim redateljem.

Fabula filma vrti se oko života četiriju osoba čiji se životi isprepleću usred popularnoga zabavnog parka Coney Islanda pedesetih godina prošlog stoljeća.

Na popularnoj njujorškoj plaži na Coney Islandu Allen je prije četrdeset godina snimio prvu scenu kultnoga filma "Annie Hall".

Iduće godine slavni će sineast svoje obožavatelje obradovati novim filmom "Kišni dan u New Yorku" koji je već u postprodukciji, a u kojemu, među ostalima, glume Jude Law, Selena Gomes i Liev Scheiber.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AMERIKA, New York, FILM, NOVI FILM, KINO, woody allen, SAD