Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici 1x2 ulaznice za mjuzikl BYRON u ZGK 'Komedija', za SRIJEDU i ČETVRTAK

Mjuzikl Byron, nastao u izvrsnoj kombinaciji pera i nota vrsnih Mire Gavrana Darka Domitrovića, donosi burnu ljubavnu priču Lorda Byrona za njegova boravka u Veneciji 1820-ih godina.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do SRIJEDE 06. 12. do 12.00 sati „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal politika+, u kojem za hit mjuzikl Zagrebačkog Gradskog Kazališta „Komedija“ BYRON, koji će biti na programu u SRIJEDU 06. 12. u 19.30 sati i u ČETVRTAK 07. 12. u 19.30 sati, u ZGK „Komedija“, Kaptol 9, darujemo, za svaki od navedenih dana, 1x2 ulaznice (JEDAN dobitnik/dobitnica osvaja DVIJE ulaznice).

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU: za SRIJEDU
Mirjana Drlje,  za ČETVRTAK Josip Horvat, čestitamo!

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela,

5. koji dan bi željeli pogledati predmetnu predstavu, dakle u SRIJEDU 06. 12. i/ili u ČETVRTAK 07. 12. 2017. godine.

 

Ime dobitnika/dobitnice objavljujemo na portalu. Dobitnik/dobitnica NEĆE posebno biti obaviješten o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podiže uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 18.30 sati.

 

Nagradno pitanje za mjuzikl BYRON je: Koje glumice u alternaciji tumače lik Marie, mlađe neudane kćeri austrijskog generala u hit mjuziklu BYRON?SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]


***
Darko Domitrović - Miro Gavran: BYRON, mjuzikl

Skladatelj: Darko Domitrović
Libretist: Miro Gavran
Aranžer: Ante Gelo
Dramatizacija i adaptacija: Vlado Štefančić
Redateljica: Ivana Čoh
Dirigent: Dinko Appelt
Koreograf: Bojan Valentić
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinje: Elvira Ulip i Iva Šimunović
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar
Autor projekcija: Ivan Lušičić Liik
Asistent režije: Tomislav Krstanović
Oblikovatelj tona: Mario Stanin Soliste uvježbao: Darko Domitrović
Uloge: Đani Stipaničev / Dražen Bratulić, Sandra Bagarić / Vlatka Burić Dujmović, Renata Sabljak / Danijela Pintarić, Nina Kaić Madić / Biba Novak / Mateja Majerle, Dražen Čuček / Ronald Žlabur, Adalbert Turner / Ervin Baučić, Mila Elegović / Jasna Bilušić, Aleta Arbanas, Nedim Prohić, Ivan Magud, Adnan Prohić i drugi. Sudjeluju orkestar, zbor i balet Kazališta Komedija.

Mjuzikl Byron, nastao u izvrsnoj kombinaciji pera i nota vrsnih Mire Gavrana Darka Domitrovića, donosi burnu ljubavnu priču Lorda Byrona za njegova boravka u Veneciji 1820-ih godina.

U poznatog engleskog romantika i pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona zaljubljene su dvije sestre, Maria i Brigitte, Austrijanke čiji je otac kao vrhovni vojni zapovjednik poslan u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Ne​ ​prihvaćajući nametnute austrijske gospodare, Venecijanci protestiraju i potiču društvena previranja i pobune. Pobunama se priključuje i sam Byron, koji u ta burna politička vremena doživljava uzvišenu ljubav punu dramatičnih, ali i komičnih situacija. Tako se paralelno s političkom napetošću koja raste u Veneciji raspl​e​će i Byronova ljubavna, ali i životna priča, koja ga, između ostaloga, dovodi i do tajanstvenog armenskog samostana.

Rastrgan između različitih aspekata svoje ličnosti, u toj raskoši i borbi između dobra i zla u sebi, u Byronu možemo prepoznati svu složenost vlastitih životnih izbora, tajnih želja i varljivih životnih situacija. Iako se možda ne možemo poistovjetiti s mnogim njegovim izborima, teško ga je ne zavoljeti u isto vrijeme dok u nama pobuđuje različite emocije na životne izbore i reakcije koje je teško opravdati. ​K​od Byrona zadivljuje i njegov politički i društveni angažman koji ga otkriva kao vrlo inteligentnu, životnu i strastvenu osobu, što je u današnjem vremenu vrlo poticajno i intrigantno. U ovoj epizodi iz Byronova života, osim emotivne priče jednog od najčitanijih britanskih pjesnika, pratimo priče i drugih junaka ovog mjuzikla, zapletenih u razne neočekivane ljubavne i životne obrate.

Kako se radnja mjuzikla događa u vrijeme karnevala, uz prave karnevalske maske, padaju i mnoge svakodnevne maske Byronovih znanaca i prijatelja. Univerzalna ljubavno-životna priča koja se odvija u Veneciji 19. stoljeća, s junacima koji dolaze iz različitih krajeva i nacionalnih naboja, nagovješ​ćujući današnju multikulturalnost, doživljava svoj vrhunac obogaćena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom, koje će vas očarati na najbolji mogući kazališni način.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BYRON, NAGRADNI NATJEČAJ