Tvrtke

MILANO: Luciano Benetton u 82. se vraća na čelo obiteljske tvrtke

Tvrtkom je nakon Luciana nastavio upravljati njegov sin Alessandro, a potom menadžeri koji nisu bili iz obitelji Benetton.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Luciano Benetton, jedan od utemeljitelja istoimene tvrtke koja se bavi izradom i prodajom odjevnih predmeta, uskoro se vraća na njezino čelo kako bi je pokušao ponovno postaviti na noge.

"Godine 2008., napustio sam tvrtku koja je poslovala sa 155 milijuna eura aktive, a sada je ponovno preuzimam s 81 milijunom pasivne bilance iz 2016. A ova će godina biti još lošija. Za mene je to vrlo bolno i ne smije se tolerirati", rekao je Benetton u dugome intervjuu za talijansku La Repubblicu.

"Upravo zato sam se ponovno vratio u igru", istaknuo je.

"I dok nas drugi imitiraju "United Colors of Benetton" gubi svoje boje. Sami smo propali. Trgovine, koje su bile pune blještavila sada su mračne i tužne. Zatvorili smo dućane u Južnoj Americi i u Sjedinjenim Državama", sa žaljenjem je konstatirao.

Smatra da je najveća pogreška bila to što se "prestalo s izradom džempera". Ocijenio je da je to kao da "smo iz akvedukta povukli vodu. Uprava je bila loša, no pritom ne mislim da se radilo o kriminalcima. Bilanca je u crvenome, a pogreške neshvatljive", rekao je.

Tvrtkom je nakon Luciana nastavio upravljati njegov sin Alessandro, a potom menadžeri koji nisu bili iz obitelji Benetton.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ITALIJA, MODA, MILANO, Luciano Benetton