Zagreb

ZAGREB: Advent u Klovićevim dvorima uz izložbe te domaće bendove i delicije

Tijekom Adventa Galerija Klovićevi dvori petkom i subotom radit će produženo, do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Organizatori Adventa u Klovićevim dvorima najavljuju bogat program tijekom kojeg će posjetitelji Gornjeg grada od 3. prosinca do kraja godine moći pogledati izložbe, slušati najpoznatija imena domaće glazbene scene i uživati u autohtonim delicijama poput Poljičkog soparnika.

Koncertni program počinje 3. prosinca s grupom Detour u 20 sati, a u mjesec dana "na krovu grada" nastupit će 25 bendova. Petak i subota rezervirani su za najpoznatija imena domaće glazbene scene - Ljetno kino, Marka Tolju, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillerse, Šajetu, Cubismo, Vatru i Dino Dvornik Tribude band, najavluju iz RED agencije, organzatora Adventa u Klovićevim dvorima.

"Kao uvertira u večernji party, subotom je na programu Grinč@Grič špica party koji će od ranih prijepodnevnih sati zagrijavati atmofseru, a Grinč će rasplesati brojne posjetitelje na platou Gradec. Nedjeljom će pravu blagdansku atmosferu u popodnevnim satima prirediti glazbeni zborovi", dodaju.

Tijekom Adventa Galerija Klovićevi dvori petkom i subotom radit će produženo, do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.

Ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić najavljuje da će se tijekom Adventa moći pogledati Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Također, od 14. prosinca ove do 28. siječnja iduće godine posjetitelji će moći razgledati i izložbu ilustratora i animatora, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije, Zdenka Bašića, "koja će zasigurno oduševiti naše najmlađe posjetitelje“.

"Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i brojnih gostiju koji su sudjelovali u prekrasnom adventskom ambijentu Galerije i Platoa Gradec iznimno se veselimo i ovogodišnjem izdanju", kaže Picukarić.

Cijeli će prostor biti ukrašen s više od 60 tisuća lampica i brojnim drugim dekoracijama, a posjetitelji će ponovno moći snimiti i "najljepšu adventsku fotografiju" u čemu će im pomoći i posebno izrađeni okvir iz kojeg pada umjetni snijeg s pogledom na Zagrebačku katedralu.

Direktorica RED agencije Sanela Seferagić ističe da će subotnji špica party tijekom dana za najmlađe "biti posebno zanimljiva slatka priča", kao i da neće nedostajati sadržaja za sve generacije, poput Poljičkog soparnika te germknedli, kao i kuhanog vina i vrućih zimskih koktela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klovićevi dvori, GRAD ZAGREB, Advent u Klovićevim dvorim, ADVENT, ZAGREB