Scena

RIVA: Splićane će u 2018. "uvesti" Jole, Gustafi i Mjesni odbor

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na dočeku nove 2018. godine Splićane i njihove goste na Rivi će zabavljati Mjesni odbor, Jole i bend, te Gustafi, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije.

Doček organizira tvrtka Karaman, a Turistička zajednica i Grad su za to izdvojili 450 tisuća kuna. Odluku o izboru izvođača donijelo je stručno povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Grada, Turističke zajednice, Glazbene mladeži, Hrvatske glazbene unije i Gazbene škole Josipa Hatzea.

Na Silvestrovo, točno u podne organizirat će se i doček nove godine za djecu, kojima će isto pjevati Jole i svojim hitovima razveseliti najmlađe.

Organizator Damir Karaman rekao je da će ovogodišnji program dočeka nove godina biti drugačiji od prethodnih s obzirom na to da imaju tri jako kvalitetna izvođača. Novogodišnji program će trajati od 21 do 3 sata. Mjesni odbor svirat će do 23 sata, nakon čega će na scenu stupiti Jole i bend koji će publiku zabavljati do 1 sat, te će naposljetku do 3 sata ujutro Splićanima i njihovim gostima svirati Gustafi.
"Svi koji znamo glazbu znamo da su to izvođači koji će napraviti zabavu i feštu, odnosno ono što je potrebno za takav tip zabave. Zahvalio bi se stručnom povjerenstvu koje mi je dalo šansu da organiziram ovako nešto.Televizijski prijenos i vatromet ćemo napraviti na visokom nivou tako da sam siguran da će biti dobra i velika zabava jer Split je drugi grad u državi i zaslužuje veliku feštu", kazao je Karaman.

Očekuje da će Mjesni odbor, Jolei  Gustafi privući i ljude izvan Splita na novu 2018. dočekaju u gradu pod Marjanom.

I drektorica splitske Turističke zajednice  Alijana Vukšić smatra da su izabrani izvođači za splitski doček Nove godine garancija za dobar provod. Istaknula je da će i ove godine nastaviti s radom na humanitarnim projektima i programima, pa će u blagdansko vrijeme posjetiti najpotrebitije.

"Želim ne samo našim gostima, nego i svim građanima i posjetiteljima pružiti prekrasan užitak tog blagdanskog vremena da svi zajedno dočekaju Novu godinu na malo drugačiji način. Ovih dana će Grad Split raspisati javni poziv za kućice i štandove na lokacijama Riva, Pjaca i Đardin. Ove godine će biti manje kućica, no program će biti još bolji", izjavila je Vukšić.

Jošku Čaglju Joli iznimna je čast nastupiti na splitskoj Rivi. Priznao je da je to potajno iščekivao i da mu je to velika čast. Prošle je godine zabavljao Dubrovčane na Stradunu, a ove godine očekuje odličnu zabavu. Nada se da će na Rivi izvođači privući veliki broj ljudi i da će "sretno, veselo i rasplesano svi uploviti u 2018. godinu".

"Nadam se da će nam biti lijepo vrijeme. Može biti i hladno samo da ne bude orkanska bura ili velika kiša, ali i da ne bude prehlada i gripe, no uvijek treba razmišljati pozitivno", rekao je Jole.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RIVA, SPLIT, DOČEK NOVE GODINE