Hrvatska

KUPAC IZ SLOVAČKE: Todorićeva Villa Castello prodana za 8 milijuna i 115 tisuća eura, jahta i helikopter na čekanju

Piše: PolitikaPlus

Izvanredna uprava je na sjednici u ponedjeljak od Privremenog vjerovničkog dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji nekretnine Ville Castello u Medveji za neto kupoprodajnu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura, uvećanju za pripadajući porez. 

Kako je u ponedjeljak priopćio Agrokor, proces prodaje Ville Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, općina Lovran, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine započeo je u kolovozu ove godine.

Radi se o nekretnini koja nije neophodna za Agrokorovo poslovanje te za čiju je prodaju angažiran Croatia Sotheby's international Reality, hrvatska franšiza Sotheby's International Realty, vodeće globalne tvrtke za posredovanje u prodaji nekretnina. Tražena cijena Ville Castello bila je 7 milijuna eura (bez PDV-a).

U procesu prodaje ova je nekretnina uz veliki interes kupaca postigla najvišu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura (plus pripadajući porez), koja je zaprimljena od strane slovačkog investitora.  Proces prodaje odvijao se u dvije faze. U prvoj fazi zaprimljeno je šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine. Druga faza uključivala je predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada 2017. godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude. Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje Ugovora o prodaji - priopćio je Agrokor. 

Istovremeno, Izvanredna uprava obustavila je proces prodaje drugih nekretnina u vlasništvu Agrokora poput jahte i helikoptera, koji su opterećeni založnim pravima kod Addiko banke, što nije bio slučaj s Villom Castelo. Nakon što pravni timovi s bankom nisu uspjeli usuglasiti rješenje, procesi prodaje morali su biti zaustavljeni. Postupak prodaje će ponovo biti pokrenut po postizanju nagodbe. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nekretnine, prodaja, vila, ivica todorić, agrokor