Hrvatska

HAK: Između Zaprešića i Jankomira u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 3 km

Piše: PolitikaPlus

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Jankomira u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 3 km, zbog pojačanog prometa u zoni radova. Korisnike molimo za strpljenje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Magle ima i na dionicama autocesta:

A1 između čvorova Lučko i Bisko;

A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške;

duž cijele A4 Goričan-Zagreb;

A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Tijekom jutra očekujemo pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju mogući su povremeni zastoji. Vozače pozivamo na dodatan oprez i molimo za strpljenje.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • DC1 Gračac-Knin na dionici Sučević-Otrić (do 31.10.);

  • DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar);

  • DC75 Vodnjan – Pula (od„Bunara“ do Paganora);

  • županijska cesta Pojatno-Zaprešić.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK