Zagreb

ZAGREB: Pet koncertnih ciklusa u novoj koncertnoj sezoni Muzičke akademije

Ciklus studenata Muzičke akademije 'Virtuoso' počinje koncertom 'Suveniri Francuske i Rusije' u subotu, 18. studenoga.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nova koncertna sezona Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu ljubiteljima glazbe ponudit će pet koncertnih ciklusa, jednu opernu premijeru u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te dva dva velika koncertna projekta u sklopu koncertnog ciklusa Lisinski subotom, priopćeno je u utorak iz Muzičke akademije.

Uz najdugovječniji ciklus studentskih koncerata "Virtuoso", koji se organizira 17. godinu za redom, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa održat će se ciklusi koncerata "Vivat academia", "Vivant professores" i "Mozart - sonate za klavir", a u dvorani Vaclav Huml drugu godinu zaredom održat će se orguljski festival "Anabasis" održava se u dvorani Vaclav Huml.

Ciklus studenata Muzičke akademije "Virtuoso" počinje koncertom "Suveniri Francuske i Rusije" u subotu, 18. studenoga.

Prvi koncert iz ciklusa "W.A. Mozart" na rasporedu je u ponedjeljak 16. listopada, dan poslije, 17. listopada počinje ciklus "Vivant profesores", a ciklus "Vivat Academia" počinje u srijedu, 22. listopada. Orguljski festival Anabasis počinje u utorak, 24. listopada koncertom "A modo galante".

Koncertni projekti "Harmonija disonance" i "Glazba sfera" 4. studenoga, odnosno 14. travnja, u Lisinskom te Mozartova opera "Così fan tutte" u sklopu pretplate opere HNK-a zaokružuju bogatu i zanimljivu koncertnu ponudu Muzičke akademije s više od 200 koncerata i produkcija, koja postaje generator glazbenih događanja u gradu Zagrebu i jedan od vodećih organizatora koncertnog života u Republici Hrvatskoj, ističe se  priopćenju.

Novost koncertne sezone je i pretplatnička kartica koja objedinjuje 20 koncerata ciklusa "Vivat academia", "Vivant professores" i "Mozart - sonate za klavir".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

muzička akademija, GLAZBA, MUZIKA, ZAGREB, KLASIKA, KONCERT