Svijet

DONALD TRUMP: Imam dobre odnose s Tillersonom

Trump je to izjavio novinarima u Bijeloj kući, ali nije pojasnio na što je točno mislio.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako ima dobre odnose sa državnim tajnikom Rex Tillersonom, ali i da bi Tillerson mogao biti "oštriji".

Trump je to izjavio novinarima u Bijeloj kući,  ali nije pojasnio na što je točno mislio, prenio je Reuters.

Tillerson je u srijedu na novinarskoj konferenciji, koju je održao nakon medijskih navoda o ozbiljnom neslaganju s predsjednikom Trumpom, izjavio kako "nikad nije razmišljao o ostavci". "Nikad mi nije palo na pamet da odem. Imenovao me je predsjednik i bit ću ovdje sve dok predsjednik misli da mu mogu biti koristan u ostvarenju njegovih ciljeva", rekao je Tillerson u State Departmentu u Washingtonu. NBC News izvijestio je u srijedu da je američki državni tajnik nazvao Trumpa "debilom" nakon ljetošnjeg sastanka u Pentagonu i ujedno zaprijetio ostavkom zbog nepremostivih razlika s predsjednikom. Odgovarajući nakon konferencije na pitanje je li Trumpa, kako je izvijestio NBC, nazvao debilom, Tillerson nije jasno demantirao: "Neću se baviti nevažnim stvarima",i "time se samo želi unijeti podjela" i "neću sudjelovati u podjeli ove administracije".

Trump je nakon toga na Twitteru napisao da bi se NBC News trebao ispričati za vijest koju su u cijelosti opovrgnuli Tillerson i potpredsjednik Mike Pence.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAD, AMERIKA, rex tillerson, DONALD TRUMP, BIJELA KUĆA