Mojbiz

SINDIKAT METALACA HRVATSKE - INDUSTRIJSKI SINDIKAT: Radnici u metalskom sektoru s punom plaćom ne mogu financirati osobne potrebe

Naglašeno je da prema SMH-IS dostojanstveni rad u Hrvatskoj podrazumijeva 40-satni radni tjedan, ugovore o radu pretežno na neodređeno vrijeme, minimalni broj radnih sati u preraspodjeli radnog vremena i prekovremenom radu. Također dostojanstveni rad podrazumijeva plaću za puno 40-satno radno vrijeme kojom je omogućen normalan život i standard radnika, te njegove obitelji.

Piše: Ivana Vranješ

U povodu  Svjetskog dana  dostojanstvenog rada Sindikat metalaca  Hrvatske-Industrijski  sindikat (SMH-IS)  održao je konferenciju za novinare  na kojoj se govorilo o situaciji u metalnoj  industriji gdje činjenice  pokazuju kako je očito da je u toj   industriji   dostojanstveni rad nestao.

Naglašeno je da prema SMH-IS dostojanstveni rad u Hrvatskoj podrazumijeva 40-satni radni tjedan, ugovore o radu pretežno na neodređeno vrijeme, minimalni broj radnih sati u preraspodjeli radnog vremena i prekovremenom radu. Također dostojanstveni rad podrazumijeva  plaću za puno 40-satno radno vrijeme kojom je omogućen normalan život i standard radnika, te njegove obitelji.

„U  ovom trenutku na tržištu  rada  u Hrvatskoj u metalskom sektoru  nedostaje 5 tisuća ljudi. Ugovoreno je puno poslova  od brodogradnje do  ostalih dijelova metalne industrije, ali ono što  nedostaje je radna snaga. Osnovni problem zašto nedostaje radne snage što oni elementi  koji po nama podrazumijevaju dostojanstven rad u Hrvatskoj  ne funkcioniraju,  riješili smo ih  kolektivnim ugovorom u svim  firmama, ali na terenu i u praksi se ne poštuju“, izjavio je   Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS.

Naglasio je kako prosječna plaća u metalskoj industriji  je 20 posto ispod prosjeka u  Hrvatskoj, što znači da je prosječna plaća 4 tisuće kuna.

„Prosječna plaća naše radnike, naše meštre koji znaju svoj posao , neće zadržati u Hrvatskoj, zato odlaze trbuhom za kruhom“, rekao je Dragičević te je dodao  kako je cilj sindikata da se krene u kolektivno pregovaranje, te  da se plaće povećaju na tisuću eura, uvjeren je da tako  metalni radnici koji su otišli raditi u inozemstvo bi se vratili u Hrvatsku

Pomoćnica predsjednika  SMH-IS Vesna Mlinarić  iznijela je neke činjenice kad je riječ o tome što je  dostojanstveni rad u metalnoj industriji. Spomenula je kako  40-satno  radno vrijeme je iznimka jednom radi ne ugovorenog posla na vrijeme pa se gospodarska djelatnost odvija ad hoc, a drugi puta i radi nedovoljnog  broja zaposlenih radnika pa se na zaposlene raspoređuje sav posao, a treći puta  radi organizacijske nesposobnosti poslodavaca koji su naviknuli da uvijek imaju radnika na raspolaganju. Ugovori o radu na određeno vrijeme prema Zakonu o radu su iznimka. Međutim ugovor o radu na određeno vrijeme u Hrvatskoj i metalskom sektoru je pravilo. O tome govore i neki podaci  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje je navedeno da od 7966 radnika koji su se zaposlili 4098 radnika se zaposlilo na 3 mjeseca, od 3 do 6 mjeseci t zaposlilo se 1442 radnika, a od 6 do 9 mjeseci  samo 798 radnika. U prerađivačkoj industriji zaposlilo se 1600 radnika, a traži se 3037 radnika.  Očito je da i ti radnici koji se traže trebali bi biti zaposleni na određeno vrijeme. Unatoč ograničenjima u  kolektivnim ugovorima poslodavci u metalskom sektoru zapošljavaju  agencijske radnike. Upozoreno je  da plaća radnika za puno radno vrijeme u metalskom sektoru nije dostatna ni za polovicu mjeseca za financiranje osobnih potreba ako se ista svede na puno radno vrijeme od 40 sati tjedno bez prekovremenog i noćnog rada, rada blagdanom. Plaće u industriji uvijek su bile od 15 do 20 posto niže od prosjeka, a u prerađivačkoj industriji daljnjih 15tak posto niže.

 „Tehnologija nam je zastarjela, stručna  snaga nam je otišla i naše minimalne plaće će početi padati te taj raskorak unutar EU će biti još i veći ako se nešto ne pokrene i ne ulaže u novi tehnologiju koja će dati  bolju novostvorenu  vrijednost“, izjavila je Vesna Mlinarić.