Kultura

KONCERT: Čudo u Saxu! ČudNoReĐe se pridružuje Laki

ČudNoReĐe je životno-muzički projekt Ognjena Bašića koji funkcionira i solistički i kao višečlani bend.

Piše: PolitikaPlus

Neobični momci iz benda ČudNoReĐe zasvirat će neke od svojih hitova u Saxu  u subotu, 30. rujna, a nakon njih će na pozornicu stupiti Elvir Laković Laka sa svojim bendom kojem će to biti premijerni nastup u ovom zagrebačkom klubu. Cijena ulaznice je 45 kuna u pretprodaji i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na dan će koštati 55 kuna.

ČudNoReĐe je životno-muzički projekt Ognjena Bašića koji funkcionira i solistički i kao višečlani bend. U 7 godina djelovanja iza sebe ima preko 200 održanih koncerata, dva snimljena albuma ("Dno je sve rjeđe" i "Kompakt diskutabilno") te dva spota ("YouTube Party" i „Ferragosto“). ČudNoReĐe zvuči kao šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a.
Bandcamp: https://cudnoredje.bandcamp.com/music
„YouTube Party“: https://www.youtube.com/watch?v=CZ_tqxiebYw
„Ferragosto“: https://www.youtube.com/watch?v=gQfC58ZZ1TI
Facebook: https://www.facebook.com/cudnoredje

Laka je pažnju na sebe skrenuo hitom „Pokušaj“ s kojim je 2008. predstavljao BiH na Eurosong, a od onda je postao sinonim za nepresušnu energiju, upečatljiv smisao za humor i scenske nastupe koje baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zoran Stajčić ga je za portal Ravno Do Dna opisao ovim riječima: „ (...) umjetnik od (novog) formata – čovjek koji bez problema može pomiriti i najšašaviju misao sa šarolikim glazbenim izričajem u kojem je miješao, disco, novi val, britpop, psihodeliju… dakle što god bi mu došlo pod ruke (ili na pamet) i od toga radio originalne glazbene mutacije u kojima je uvijek bilo i osvježavajućih elemenata iznenađenja, kao da nije riječ o pjesmama, već o minijaturnom teatru.“

U Saxu će između ostaloga izvesti i aktualni singl „Malokrva“ kao i prethodne uspješnice kao što su „Međed“, „Brko“, „Zec“ i već spomenuti „Pokušaj“. Uz neizostavnu i uvijek intrigantnu Lakinu sestru Lelu, bend još čine Tomo Miladinović na gitari, Ozren Franić na basu i Matko Gaće na bubnjevima.

FB: https://web.facebook.com/ElvirLakovicLaka/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=7qphcQ_Atbw
YT: https://www.youtube.com/watch?v=v9JipAOBLj8

Fb event: https://web.facebook.com/events/107352956664633/

Pohodite i ostale koncerte u organizaciji Hangtime Agencyja: http://bit.ly/2kfTCnw


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KONCERT, LAKA, ČUDNOREĐE, SAX, ZAGREB