Sport

Zdravko Mamić : U zapisniku ne stoji da ne mogu biti u sudnici, presuda pada u Strasbourgu

"Ja sam vam ovdje rekao da će me pokušati ubiti. I budali je jasno da će se to dogoditi. Govorio je i (Ivo) Pukanić pa ste ga ismijavali", kazao je Mamić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić izjavio je da bi presuda u slučaju za koji mu se sudi na osječkom Županijskom sudu mogla pasti pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu jer u zapisniku s ročišta nije navedeno da ne smije bio nazočan suđenju.

Mamiću je u ponedjeljak onemogućen ulazak na osječki Županijski sud gdje mu se s još trojicom okrivljenika sudi za izvlačenje novca iz Dinama, jer ga je na prethodnoj raspravi 1. rujna, zbog remećenja reda, sudsko vijeće udaljilo iz sudnice do kraja dokaznog postupka.

No, Mamić tvrdi kako zabrana pristupa sudnici nije navedena ni u jednom zapisniku zbog čega ga je odvjetnik upozorio da treba tražiti da bude prisutan, jer bi u suprotnom presuda mogla "pasti u Strasbourgu".

Govoreći o svojim kaznenim postupcima Mamić je na konferenciji za novinare kazao da ga ni jedan od 82 svjedoka optužbe nije teretio, zbog čega mu ni ne trebaju njegovi svjedoci.

Mamić je podsjetio i da su ga nedavno pokušali ubiti "na mjestu gdje mu je umro otac", ali i da je mladić koji ga je ranije napao u Bolu na Braču ubrzo pušten.

"Poljud grmi 'Ubi Splite Mamića', u Zagrebu djeca pjevaju 'pili smo pelina, pušili smo trave, najvše volimo Mamića bez glave'. Možete li zamisliti da na Markovom trgu pjevamo 'pili smo pelina pušili smo trave, najviše volimo Plenkovića bez glave'. Što bi bilo?", upitao je Mamić.

"Ja sam vam ovdje rekao da će me pokušati ubiti. I budali je jasno da će se to dogoditi. Govorio je i (Ivo) Pukanić pa ste ga ismijavali", kazao je Mamić. 

Mamić je 22. kolovoza pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima kod Tomislavgrada, a napad zajednički istražuju hrvatska i bosanskohercegovačka policija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sudnica, sud, Zdravko Mamić, strasbourg