Mojbiz

Društvena skrb: Pet vukovarskih obitelji dobilo stanove u najam sukladno Programu stambenog zbrinjavanja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pet vukovarskih obitelji primilo je u ponedjeljak ključeve stanova i obiteljske kuće koje su dobili u najam kao korisnici koji se nalaze na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje sukladno Programu stambenog zbrinjavanja.

"Ove godine podijelit ćemo rekordnih 130 stanova na području grada Vukovara. Među tim stanovima su i 52 stana koja su bila prazna, odnosno, nisu bili korišteni, a koje smo vratili i ponovno ćemo ih dodijeliti obiteljima koje se nalaze na listi za stambeno zbrinjavanje", rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Dodao je kako na stambeno zbrinjavanje samo na području Vukovara čeka 1018 podnositelja zahtjeva dok ih je na razini Hrvatske 2697.

Mažar je najavio i početak izgradnje dvije nove stambene zgrade u Vukovaru te istaknuo kako očekuje da će slijedeće godine stambeno zbrinuto biti 200-ak vukovarskih obitelji koje čekaju na riješenje stambenog pitanja. 

"Nastavit ćemo i dalje raditi na stambenom zbrinjavanju obitelji i to kroz obnovu postojećih stanova, izgradnjom novih, ali i dodjelom stanova koji su prazni i ne koriste se", naveo je Nikola Mažar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

društvena skrb, vukovar