Svijet

MA TKO BI TO REKAO: Premijerka May kaže da Britanci žele da imigracija bude kontrolirana

Vladin dokument koji je procurio u medije pokazuje da Britanija razmatra mjere za ograničavanje imigracije za sve osim za visokokvalificirane radnike iz EU-a. Te su planove neke tvrtke nazvale zabrinjavajućima, a jedna oporbena zastupnica nazvala ih je 'okrutnima'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Imigracija je dobra za Britaniju, ali javnost želi da bude pod kontrolom kada zemlja napusti Europsku uniju zbog utjecaja koji bi mogla imati, posebice na one s niskim prihodima, izjavila je u srijedu premijerka Theresa May.

"Imigracija je općenito dobra za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali narod želi da ona bude pod kontrolom - to je ono što oni žele vidjeti kao rezultat izlaska iz Europske unije", rekla je May u parlamentu odgovarajući na pitanje zastupnika o koristima imigracije za britansko gospodarstvo.

"Postoji razlog zbog kojeg želimo osigurati da možemo kontrolirati imigraciju. To je zbog utjecaja koji migracija može imati... na ljude, na pristup službama, infrastrukturu, ali ključno je to da ona često najteže pogađa one s najnižim prihodima", kazala je.

Vladin dokument koji je procurio u medije pokazuje da Britanija razmatra mjere za ograničavanje imigracije za sve osim za visokokvalificirane radnike iz EU-a. Te su planove neke tvrtke nazvale zabrinjavajućima, a jedna oporbena zastupnica nazvala ih je "okrutnima".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, UK, migranti, THERESA MAY, migrantska kriza, EU, BREXIT