Kultura

ISTRA: Veliki koncert Damira Urbana na Malom Brijunu

Kako se ističe u najavi, Urbana će na koncertu pratiti njegova poznata glazbena četvorka koju čine Sandi Bratonja, Marco Bradaschia, Luka Toman i Saša Markoviski.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovogodišnja 17. sezona Kazališta Ulysses ugostit će u nedjelju 20. kolovoza Damira Urbana, koji će u jedinstvenom ambijentu Tvrđave Minor na Malom Brijunu održati veliki koncert najavljen kao spektakularni glazbeni doživljaj koji će obuhvatiti sve najveće i najznačajnije klasike kompletne karijere kultnog riječkog glazbenika.

Kako se ističe u najavi, Urbana će na koncertu pratiti njegova poznata glazbena četvorka koju čine Sandi Bratonja, Marco Bradaschia, Luka Toman i Saša Markoviski.

"Koncert će započeti intimnim, akustičnim dijelom koji će prerasti u spektakularni glazbeni doživljaj, a repertoar će obuhvatit sve najveće i najznačajnije klasike kompletne Urbanove karijere, od Laufera do Urban&4, ali i neke rjeđe izvođene skladbe s njegovih brojnih albuma", stoji u najavi.

Damir Urban čest je gost Kazališta Ulysses, a ove je sezone, osim sudjelovanja u predstavi "Antigona" Lenke Udovički, kreirao i glazbu za premijernu predstavu 17. sezone "Doručak šampiona" u režiji Aleksandra Švabića.

Uoči koncerta izjavio je kako se iznimno raduje ponovnom nastupu na Malom Brijunu, koji mu je jedno od omiljenih mjesta i napresušan izvor inspiracije, a koncertom će nastojati maksimalno iskoristiti sve jedinstvene potencijale koje Tvrđava Minor pruža.

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20,30 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MALI BRIJUN, KONCERT, ISTRA, BRIJUNI, teatar ulysses, DAMIR URBAN