Zagreb

GRAD ZAGREB: Donacija opreme za dalmatinski DVD Lovreć

Predsjednik DVD Lovreć Frane Jelić rekao je kako je upućen dopis gradonačelniku Bandiću da pomogne DVD-u Lovreć zbog teške financijske situacije. Zahvalio je gradonačelniku i Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba što su brzo reagirali na apel vatrogasaca iz Lovreća.

Piše: Ivana Vranješ

Grad  Zagreb  će  osigurati  novu  vatrogasnu opremu  za  Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovreć. Kako bi svojim  kolegama  pomogli  u spašavanju ljudskih života i imovine u Imotskoj krajini potrebnu  opremu  donirati će i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba.

„Našim kolegama i prijateljima iz Lovreća  pomoći ćemo  s opremom koja  je u ovom trenutku na raspolaganju. Dečki  pokrivaju veliki teren oko Imotskog  i želimo im pomoći, a ta će  se pomoć  ogledati tijekom cijele godine,  kad  god im  bude potrebna“, rekao je  novinarima nakon sastanka s  zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, predsjednik  Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić. Zagrebački  vatrogasci  će DVD-u Lovreć  donirati vatrogasne cijevi, zaštitnu radnu odjeću, jedan  visokotlačan   modul sa vodom i pjenom za gašenje na otvorenom.

Predsjednik DVD Lovreć Frane Jelić rekao je kako je  upućen dopis  gradonačelniku Bandiću da pomogne  DVD-u Lovreć  zbog teške financijske situacije. Zahvalio je  gradonačelniku i Vatrogasnoj  zajednici Grada Zagreba  što su brzo reagirali na apel vatrogasaca iz Lovreća.

„Naša oprema je jako stara, vozila su stara preko 30,40 godina i došli smo u situaciju  da je  sigurnost građana bila upitna, a sada s ovom opremom smo digli standard i popraviti će sigurnosti naših  građana. Naš DVD do današnjeg dana imao je 200 intervencija na našem području,  što je dosta velika  brojka. Sudjelovali smo u  gašenju požara  u Prpuši, to je bio granični požar sa našom općinom. Gasili smo požar  i u Splitu. Mi gasimo požare cijele županije“, izjavio je  Jelić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradonačelnik Milan Bandić, LOVREĆ, VATROGASCI, DONACIJA, IMOTSKA KRAJINA, GRAD ZAGREB