Hrvatska

HAK: STANJE U PROMETU: Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, vozi se u kolonama uz zastoje

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Piše: PolitikaPlus/HAK

Zbog prometne nesreće u tunelu Brezovica na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je za sav promet dionica između čvorova Đurmanec i Krapina u smjeru Zagreba. Obilazno se vozi državnom cestom DC1 kroz Krapinu.

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, vozi se u kolonama uz zastoje.

KOLONE SU:

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

    na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 6 km;
    pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 2 km.

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE

    na naplati Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).
Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će:
• subota, 12. kolovoza od 04 do 14 sati;
• nedjelja, 13. kolovoza od 12 do 23 sata;
• ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i
• utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste:

    DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec
    DC502 Smilčić-Pridraga
    ŽC5042 Višnjan-Tićan.

11. kolovoza od 04:00 sata do 21:00 sat, LC 67001 (Ž6082 - Vinalić - D1) na dijelu od sela Vinalić do sela Koljane vozit će se jednim trakom, uz privremenu regulaciju prometa.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

    DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
    DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo
    DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
    DC206 Valentinovo-Petrovsko.

IZVANREDNI PRIJEVOZ

Od 13. kolovoza od 23,30 sati do 14. kolovoza do 05,00 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Slavonski Brod- Mile Budaka-Eugena Kumičića-Ul. Svetog Antuna-DC53-DC525-čvor Slavonski Brod zapad-A3-čvor Sredanci-A5-čvor Osijek-izlaz Osijek-Južna obilaznica (DC2)-Klisa-Trpinja-Vukovar-Trpinjska cesta-Kudeljarska ulica-Priljevo ulica-luka Vukovar.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.