Scena

ODLAZAK: Preminuo country glazbenik Glen Campbell

Pjevač, čiji su albumi često bili među najprodavanijima u SAD-u i Velikoj Britaniji 60-tih godina prošlog stoljeća, u lipnju je objavio svoj posljednji album znakovitog naziva 'Adios'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Legenda country glazbe Glen Campbell koji je tijekom svoje bogate karijere prodao milijune albuma a poznat je prije svega po pjesmi "Rhinestone Cowboy" umro je u dobi od 81 godine, objavila je u utorak njegova obitelj.

"Teškog srca objavljujemo da je umro naš muž, otac, djed i legendarni pjevač i gitarist", kaže se u priopćenju obitelji.

Campbell je bolovao od Alzheimerove bolesti.

Pjevač, čiji su albumi često bili među najprodavanijima u SAD-u i Velikoj Britaniji 60-tih godina prošlog stoljeća, u lipnju je objavio svoj posljednji album znakovitog naziva "Adios".

Velika zvijezda country glazbe Dolly Parton objavila je na Twitteru kako je umro "jedan od najupečatljivijih glasova svih vremena", uz poruku "Uvijek ću te voljeti Glen !".

Na svojim počecima Glen Campbell svirao je uz zvijezde poput Elvisa Presleya i Franka Sinatre a na nekim je turnejama pratio Beach Boyse.

Između 1969. i 1972. imao je i svoju televizijsku emisiju, "The Glen Campbell Good Time hour".

Njegov najveći hit "Rhinestone Cowboy" objavljen 1975. prodan je u više od pet milijuna primjeraka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ODLAZAK, AMERIKA, COUNTRY, Glen Campbell, Nashville