Svijet

WASHINGTON: Trumpov novi direktor komunikacija obećao obračun s odavanjem informacija

Scaramucci je financijaš s Wall Streeta koji je prikupljao donacije za republikance. Odmah nakon njegova imenovanja ostavku je podnio glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Anthony Scaramucci, novi direktor komunikacija predsjednika Donalda Trumpa, rekao je u nedjelju da će mu među prvim zadaćama biti zaustaviti odavanje povjerljivih informacija te da će otpustiti članove svog tima ako se ono ne zaustavi.

"Ne uspijemo li zaustaviti odavanje informacija, kao poslovan čovjek poduzet ću oštre mjere u tu svrhu", rekao je Scaramucci u nedjelju za Fox News.

Scaramucci je u CBS-ovoj emisiji Face the Nation rekao da oni koji iznose u javnost povjerljive informacije "zapravo rade protiv Amerike" i da će u ponedjeljak održati sastanak sa svojim suradnicima.

Scaramucci je financijaš s Wall Streeta koji je prikupljao donacije za republikance. Odmah nakon njegova imenovanja ostavku je podnio glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer.

Scaramucci se morao pozabaviti iznošenjem povjerljivih informacija već u prvim danima na novoj dužnosti pošto je The Washington Post objavio da su Trump i njegovi pravni stručnjaci navodno proučavali predsjedničke ovlasti pomilovanja najbližih suradnika, članova obitelji a možda i samog predsjednika.

Najstariji sin Donalda Trumpa, predsjednikov savjetnik i zet Jared Kushner te bivši šef kampanje Paul Manafort bit će sljedeći tjedan saslušani pred senatskim odborima, u okviru istrage u ruskom miješanju u američke izbore.

Trump je u subotu napisao na Twitteru da je odavanje informacija o administraciji "zločin" i da on ima "potpune ovlasti pomilovanja".

Scaramucci je odmah reagirao i kazao da Trump "ne treba nikoga pomilovati". Tvit o pomilovanju, kazao je Scaramucci, Trump je objavio samo kao odgovor na curenje informacija.

Trump "ne voli da ljudi nakon dvominutnog razgovora s njim u Ovalnom uredu ili u njegovoj radnoj sobi trče okolo i razglašavaju informacije" o tome kako administracija proučava zakonske mogućnosti amnestije, rekao je za CBS Scaramucci koji u svom radu odgovara izravno Trumpu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bijela kuća, donald trump, WASHINGTON, Anthony Scaramucci, amerika, sad