Scena

SVJETSKA HIT SERIJA: Idući Doctor Who bit će žena

BBC je u priopćenju i traileru nove sezone serije otkrio da će 35-godišnja Whittaker biti 13. Gospodar vremena. Ta je glumica najpoznatija po svojoj ulozi u kriminalističkoj drami 'Broadchurch'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

BBC je u nedjelju proglasio britansku glumicu Jodie Whittaker kao novog Doctora Who, što je prvi put da će žena igrati glavnu ulogu u 54-godišnjoj povijesti te međunarodno popularne televizijske serije.

BBC je u priopćenju i traileru nove sezone serije otkrio da će 35-godišnja Whittaker biti 13. Gospodar vremena. Ta je glumica najpoznatija po svojoj ulozi u kriminalističkoj drami "Broadchurch".

U Doctoru Whou naslijedit će Petera Capaldija koji svoj posljednji nastup ima u božićnoj epizodi u kojem se regenerira u novu žensku inkarnacijiu. Capaldi je glumio u seriji od 2013. godine.

"Iznimno sam uzbuđena što ću započeti ovo epsko putovanje... sa svim ljubiteljima Whoa na ovom planetu", istaknula je glumica.

Whittaker će glumiti 13. Doctora Whoa, znanstveno-fantastičnog putnika kroz vrijeme koji se regenerira, zbog čega se glumci mogu mijenjati u njegovoj ulozi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GLUMICE, GLUMCI, Jodie Whittaker, BBC, DOCTOR WHO, znanstvena fantastika