Turizam

INVAZIJA TURISTA: Zrakom i morem kroz Split za vikend prošlo 100 tisuća ljudi

Piše: PolitikaPlus

Više od sto tisuća putnika stiglo je u Split ili otišlo iz njega u druge destinacije ovoga vikenda, u kojem je do sada zabilježen dolazak i odlazak čak 200 zrakoplova i 40 putovanja morem, doznaje se u nedjelju u Zračnoj i Trajektnoj luci Split.

Voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split Mate Melvan za Hinu je izjavio kako će tijekom dva dana vikenda na njihovu pistu sletjeti i poletjeti ukupno 200 zrakoplova s 52 tisuće putnika iz svih dijelova svijeta.

Kazao je i kako je primjetan i veliki broj mladih putnika koji u Split dolaze radi Ultra Europe Festivala, no i dodao da je "bez obzira na njih primjetan enormno veliki broj putnika".

Ništa manje gužve ovoga vikenda nema ni u Trajektnoj luci, u kojoj se od koordinatora Jadrolinijinog područja Split Ante Mrvice doznaje kako je u toj luci zabilježeno ukupno 40 putovanja, od čega 33 trajektne i sedam katamaranskih linija.   "Subota nam je bila rekordna s 40 putovanja, a u 13,30 sati smo čak imali i dodatnu liniju za Supetar. Procjenjujemo da će ovaj vikend kroz našu luku proći ukupno 50 tisuća putnika u oba smjera", kazao je Mrvica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TRAJEKTA LUKA, SPLIT, PUTNICI, ZRAČNA LUKA