Mojbiz

MINISTAR TOLUŠIĆ: Kaufland i Lidl prodaju kruh iz uvoza, ljudi, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!

Piše: PolitikaPlus

Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, na Facebooku je oštro napao strane trgovačke lance, istaknuvši Kaufland i Lidl. Smeta mu što se u tim trgovinama prodaje kruh iz uvoza:

U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske.

Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TRGOVAČKI LANCI, KRUH, TOMISLAV TOLUŠIĆ