Kultura

Prepustite se bezvremenskim hitovima: 100 originalnih pjesama Splitskog festivala na svim digitalnim platformama Croatia Recordsa!

Piše: PolitikaPlus

Naši najpopularniji izvođači i izvođačice kao što su Mišo Kovač, Mladen Grdović, Vice Vukov, Milo Hrnić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Vinko Coce, Tomislav Ivčić, Gabi Novak, Josipa Lisac, Arsen Dedić i mnogi drugi ostavili su neobrisiv trag i utrli put popularno-zabavnoj glazbi koja i danas svoju najveću smotru ima upravo na Splitskom festivalu. Prekrasan amfiteatarski ugođaj na Prokurativama mjesto je susreta publike koja upija svaku notu i izvođača koji najviše zablistaju upravo u Splitu – i tako već više od pet desetljeća.

Prepustite se bezvremenskim hitovima kao što su "Proplakat će zora", "Galeb i ja", "U prolazu", "Skitnica", "Zvona moga grada", "Tamo gdje sam rođen", "Nima Splita do Splita", uživajte u sjajnim izvedbama mlađih generacija kojima su vrata splitskog festivala uvijek bila širom otvorena i jedostavno upijajte povijest Splitskog festivala.

"Splitski festival – Ništa kontra Splita", još jedna sjajna kompilacija iz edicije "100 originalnih pjesama" dostupna je na sljedećim digitalnim platformama:

iTunes: http://itunes.apple.com/us/ album/id1254027774
Deezer: http://www.deezer.com/album/ 43889661

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PJESME, SPLITSKI FESTIVAL