Hrvatska

PREMIJER: Andrej Plenković: Ovršni zakon je na dnevnom redu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovršni zakon je na dnevnom redu Vlade, rekao je u srijedu premijer Andrej Plenković, istaknuvši kako će se to pitanje rješavati na socijalno osjetljiv način, uz dijalog s udrugama.

"Ta je tema na dnevnom redu. Naravno da će Ovršni zakon biti u proceduri i, ono što sam već nekoliko puta rekao, podizanje cenzusa onog dijela plaće koji ne bi bio podvrgnut ovrsi. Nastojanje rješavanja toga pitanja na socijalno osjetljiv način, i uz uvažavanje i dijalog s brojnim akterima i udrugama koje se tom temom bave, predmet su rada Vlade i nadležnih resora", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja u Hrvatskom saboru.

Plenković potvrdio da je tijekom dana primio pismo predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, sa zaključcima nedavno održanog okruglog stola "Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran", u kojemu je navela kako, s obzirom na izneseno, zabrinjava što do danas nije napravljena sveobuhvatna i temeljita analiza toga sistemskog problema, te je apelirala na Vladu da se njegovom rješavanju pristupi bez odgode.

"Predsjednica je uputila pismo koje je došlo danas tijekom dana. Vodite računa da su na okruglom stolu koji je prethodio tom pismu bili i nadležni ministri u hrvatskoj vladi", istaknuo je Plenković.

Rekao je i kako će proučiti Mostov prijedlog modela otkupa Ine od Mola, koji je ta stranka predstavila danas na konferenciji za novinare u Saboru.

"Proučit ćemo njihov prijedlog. Savjet (za pregovore s MOL-om) se sastao, sastat će se opet. To je zahtjevan posao", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolinda grabar kitarović, andrej plenković, ovrhe